El Pla Estratègic proposa 32 accions per a guanyar el futur

web_planes-2.jpg

El Pla Estratègic en el qual ha treballat l’Ajuntament inclou un total de 32 accions a engegar en l’Alcoi del futur. Aquest Pla, que es troba en exposició pública des de finals del mes passat i ho estarà uns dos mesos, se centra en l’horitzó 2018-2025, analitza la ciutat en diferents àmbits i planteja una sèrie de reptes a nivell estratègic amb els quals guanyar el futur.

Les 32 accions que s’arrepleguen en el Pla Estratègic s’inclouen en diferents eixos, com són l’institucional, social, l’educació i la cultura, el desenvolupament econòmic, la innovació, l’urbanisme, la sostenibilitat i el medi ambient, encaminats a aconseguir una ciutat integradora, intel·ligent i sostenible.

El Pla pretén aprofitar el procés de reflexió estratègica per a incidir i millorar l’organització i acció de la ciutat, així com delimitar els seus objectius estratègics i, tal com s’arreplega en el document, es basa en un enfocament pràctic, incidint en la importància de la implicació i participació activa dels ciutadans, entitats socials i sector empresarial en el procés de planificació estratègica.

web_planes-2.jpg

EL CENTRE I LA INDÚSTRIA

Una qüestió en la qual incideix el Pla és en la transformació d’antics enclavaments industrials per a donar-los un ús comercial, residencial o de generació de nova activitat econòmica. Remarca que la ciutat té un extens patrimoni d’edificis fabrils, que caldria regenerar per a donar-los altres usos compatibles amb les noves necessitats. Les actuacions en Rodes, en Ceres i en la plaça Al-Azraq figuren en aquest apartat.

Quant al Centre de la ciutat, el Pla aposta per potenciar la centralitat econòmica del barri i millorar el seu posicionament com a destinació comercial, afavorint un ús social sostenible i atraient noves activitats, incidint en la importància de modernitzar i dinamitzar l’oferta comercial, hostelera i de serveis, així com de desenvolupar actuacions clau per a convertir-ho en un barri més amable, amb propostes que apunten a la reurbanització de carrers per a millorar el trànsit per als vianants, l’adequació de solars per a usos temporals i actuacions paisatgístiques.

S’obrirà un espai en www.planestrategicoalcoi.org perquè els ciutadans puguen opinar i proposar, i una vegada es tanque el termini de presentació d’al·legacions i es valoren les mateixes de cara a la seua inclusió, es procedirà a l’aprovació definitiva.

Send this to a friend