Obert el termini per a optar als horts socials

L’Ajuntament d’Alcoi ha iniciat el procediment per a l’adjudicació dels horts socials ecològics municipals que estan lliures. Actualment hi ha 11 parcel·les, tres estan situades en el parc de la Zona Nord i vuit en Mascarella de Ferran (carrer del Barranc del Cint).

Els interessats tenen fins al 27 de setembre per a presentar la seua sol·licitud en el Registre de l’Ajuntament (de 9 a 14 hores de dilluns a divendres) i així participar en l’adjudicació per sorteig d’aquests terrenys. Les autoritzacions per a fer ús de les parcel·les tenen caràcter gratuït i una vigència de quatre anys, renovable anualment.

Els sol·licitants hauran de ser majors d’edat, estar empadronats a Alcoi, no ser titulars de cap altre hort municipal i estar al corrent de les obligacions tributàries municipals. Tindran prioritat en l’adjudicació les persones en atur, jubilades o pensionistes, però aquest procediment està obert a tots els ciutadans que complisquen els requisits, que poden consultar-se en la web de l’Ajuntament.

L’edil de Medi ambient, Jordi Martínez, destaca que “els horts socials faciliten un espai d’oci, relació i formació, així com la possibilitat de proveir-se de productes agrícoles locals de cultiu ecològic, a més fomenten entre la població un ús adequat dels recursos naturals”. En la ciutat hi ha actualment 51 parcel·les d’horts socials ecològics en tres zones: 27 estan en Mascarella de Ferran, 14 en el Parc de la Zona Nord i 10 en el Parc de Batoi. Algunes d’aquestes són utilitzades per diferents associacions i entitats.

Advertisements

Send this to a friend