La presentació de Lilia obri la setmana gran de la Patrona

El saló Rotonda del Cercle Industrial va tornar a ser escenari anit del tradicional acte de presentació de la revista Lilia, una cita obligada per als devots de la Patrona que serveix, a més, per a obrir la setmana gran dedicada a la Verge dels Lliris. Una setmana que arriba carregada d’activitat i que culminarà, com sempre, en l’acostumat romiatge a la Font Roja, aquest pròxim diumenge.

El saló es va quedar xicotet per a albergar al nombrós públic, en un acte presidit per l’alcalde Toni Francés i la presidenta de l’Archicofradía de la Verge dels Lliris, Maite Pinilla. Enguany, la portada de la revista és obra del jove Pablo Sempere Morant, estudiant de Belles arts. En l’obra ha representat a la Patrona acompanyada per una xiqueta que sosté un lliri, presentant a la Verge com la mare de tots els alcoians i en la qual destaca una llarga cabellera on es forma el Barranc del Cint.

La cronista de l’Archicofradía i coordinadora de la revista, Reme Perelló, va destacar la senzillesa i bellesa del treball realitzat pel jove artista.

Els actes centrals de la festivitat en honor a la Patrona continuaran aquesta mateixa vesprada, amb el pregó que realitzarà l’articulista i devot de la Verge, José Antonio Blanes. Tindrà lloc a les 20’30 hores, en la parròquia de Sant Mauro i Sant Francisco.

Seguidament, entre demà dimecres i el divendres se celebrarà el tríduo dedicat a la Verge, que cadascun dels dies fa homenatge a una part de la comunitat cristiana. Començarà matí amb la jornada dedicada a la infància i la joventut, presentant els xiquets a la Verge. El dijous serà l’homenatge de les Cambreres de la Verge a la seua Patrona, mentre que el divendres acabarà el tríduo amb el dia de la família.

Ja el dissabte a la vesprada tindrà lloc la típica ‘crida’ al romiatge i l’ofrena de flors a la Patrona.

Foto: L’alcalde rep de mans de la presidenta de l’Archicofradía la revista. Xavi Terol

Advertisements

Send this to a friend