El Bracal arranca amb nova protesta i la denúncia d’EU per un altre retard

El col·legi El Bracal de Muro va arrancar ahir el curs escolar com ho porta fent des de fa una dècada: en els barracons i amb protesta a les portes del centre per part de les famílies afectades. Un grup de pares va exhibir una pancarta reivindicativa per a recordar-li a Conselleria que complisca amb el seu compromís d’escometre les obres en un curt termini de temps.

Mentre, des del grup municipal d’Esquerra Unida en l’Ajuntament de Muro –formació que fins fa poc compartia govern amb Compromís– han denunciat un altre retard en el projecte per a la construcció del nou col·legi coincidint amb l’inici de curs. Segons indiquen en un comunicat, es tracta de “un nou retard de molts, ja que la redacció del projecte hauria d’haver estat acabada (projecte lliurat segons el contracte signat per Conselleria amb l’empresa redactora del projecte) a l’octubre de 2017 i les obres començades al maig de 2018. Acumulem dotze mesos de retard en aquesta part del projecte”, destaca la regidora Fani Juan, exresponsable de l’àrea d’educació. I afig: “No hi ha hagut cap etapa que s’haja desenvolupat amb normalitat i fluïdesa. Un nou desencantament, ja que passem d’urgent i prioritari a ser el 50 de la llista i mirar amb incredulitat que en aquesta legislatura i amb un nou equip de govern en la Generalitat, continuem en les mateixes de sempre”.

També Fani Juan acusa a l’alcaldessa Jacquelin Cerdà d’haver-la cessat “injustament”, encara que per contra assegura que “continuaré donant suport a la comunitat educativa murera, vetlant perquè tots els treballs que vaig començar com a regidora, es duguen a terme per part de les administracions implicades: pla Edificant, nova línia per al col·legi Montcabrer, i per descomptat, el nou Bracal”.

Els pares, per la seua banda, exigeixen acabar amb una situació que arrosseguen des de fa deu anys. Així mateix, les aules prefabricades que alberguen el col·legi en l’actualitat presenten múltiples deficiències, segons han fet públic en repetides ocasions.

Cal recordar que la presència a Muro del conseller d’Educació, Vicent Marzà, als pocs mesos de la seua designació, va despertar l’esperança que el projecte, estancat durant l’última etapa del PP, poguera agilitar-se. Tres anys després, la comunitat educativa segueix sense saber quan van a començar les obres.

Foto: Un grup de pares portant una pancarta denunciant la situació a l’entrada del col·legi. Ray Martínez

Send this to a friend