Inici amb la vista posada en els 8 milions d’Edificant

Ahir va ser un dia important per a molts xiquets a Alcoi, ja que era la data marcada en el calendari per a la volta al col·le després de les vacances d’estiu. Per a molts, a més –enguany, un total de 472 escolars de 3 anys– era la primera vegada que travessaven la porta del que serà el seu col·legi durant els pròxims anys. Finalment han sigut uns 9.200 els alumnes alcoians que han tornat a les aules, als quals cal sumar els estudiants de Formació Professional (FP) –1.400 matriculats en Batoi i cal afegir la resta d’instituts i col·legis que imparteixen FP–, així com els universitaris, ja que si ben el Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València) va donar inici a les classes la passada setmana, ahir va ser el torn per al nou campus de la Universitat d’Alacant en la ciutat, que imparteix estudis d’educació infantil a un total de 60 joves.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va destacar la “normalitat” en aquest primer dia de curs, també a nivell de tràfic, assegurant que no s’havien produït incidències ni embossos destacables, exceptuant en els voltants dels centres educatius, on es van originar les “aglomeracions lògiques, tenint en compte a més que ha eixit un dia plujós”, apuntava Francès, al mateix temps que feia referència també a l’estat de la circulació en el carrer Entença: “El tràfic és dens però tampoc estan havent-hi problemes, podem estar satisfets, encara que açò no lleva que seguim fent tots els canvis que siguen necessaris”, va indicar.

El primer edil va posar l’accent, d’altra banda, en les millores que s’han dut a terme en els centres educatius de cara a la seua posada a punt per a l’inici de les classes, unes millores que ascendeixen a 130.000 euros, segons va afirmar. Als al voltant de 60.000 invertits en les escoles infantils municipals, cal sumar actuacions en el Conservatori de Música i Dansa i els quatre col·legis públics, destacant les obres que s’estan desenvolupant en El Romeral per a adequar un aula de 3 anys, per un valor de 28.000 euros.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, va explicar que aquestes obres encara es perllongaran unes tres setmanes, de manera que els alumnes han hagut d’iniciar el curs en un espai provisional.

Per la seua banda, l’alcalde va afegir que aquest curs dóna començament amb la vista posada en el programa Edificant, que suposarà una inversió global de 8 milions d’euros, dels quals 5,4 ja estan aprovats per la Generalitat, de qui depèn aquest pla d’actuacions en centres educatius públics. Toni Francés ha assegurat que Edificant és “una aposta importantíssima per a l’educació a Alcoi”, ressaltant projectes inclosos en el programa com l’ampliació de l’institut Cotes Baixes i la reforma del Pare Vitòria, així com la llargament demandada millora de l’Andreu Sempere. L’alcalde va afirmar que al llarg del curs que ara comença, tots aquests projectes que són una “reivindicació històrica, van a ser una realitat”.

Foto: Alumnes del col·legi Carmelites entrant en el centre, ahir al matí. Xavi Terol

Advertisements

Send this to a friend