Arranca la nova campanya dels Pressupostos Participatius

Sota el lema ‘Alcoi en positiu’ s’emmarca la campanya Pressuposats Participatius 2019, que engega l’Ajuntament de la ciutat amb la finalitat d’aconseguir “una participació activa de la ciutadania a l’hora de decidir projectes amb els quals transformar la ciutat”, segons va expressar la regidora de Democràcia Participativa, Maria Baca.

L’Ajuntament d’Alcoi ha reservat per a aquest programa la quantitat de 400.000 euros, dels quals 320.000 es destinaran a les inversions pròpiament aquestes, i els 80.000 euros restants cobriran les despeses corrents pròpies d’aquest procés.

CINC FASES

Segons va explicar l’edil de Democràcia Participativa, seran cinc fases les que componguen aquesta campanya. La primera d’elles, ja en marxa, és la fase informativa, que es recolzarà “en cartells i vídeos per a aconseguir major difusió”.La segona fase, també ja iniciada, comprèn la recollida de propostes, que es poden fer arribar des del 5 fins al 30 de setembre, bé telemàticament a través del portal web alcoiparticipa.ajualcoi.org, o bé en els espais habilitats en diferents punts municipals.

A més, també s’obrirà a la ciutadania un taller participatiu, que es desenvoluparà en l’Àgora el 13 de setembre, organitzat per Crea 360, que, així mateix, ja ha arreplegat propostes de les entitats. Aquestes se sumaran a les populars i a les aportades pels estudiants dels instituts de la ciutat, franja d’edat en la qual es vol potenciar la participació.

La Taula Tècnica disposarà de tot el mes d’octubre per a avaluar les propostes. Les que passen el sedàs se sotmetran a votació popular, entre el 5 i el 23 de novembre. Les propostes seleccionades es donaran a conèixer el 14 de desembre.

FINS A 32 PROJECTES DES DE 2014

Des que es van engegar els Pressupostos Participatius, l’any 2014, han sigut 32 els projectes inclosos en funció de les demandes ciutadanes. La situació actual pansa per que 22 d’aquests projectes ja han sigut realitzats, mentre que set es troben en execució i altres tres encara no han començat.

Les tres actuacions pendents es troben a l’espera de finalitzar el projecte i són les relatives a la col·locació de fanals intel·ligents led o amb tecnologies renovables, que pertany als Pressupostos Participatius de 2017, mentre que d’enguany estan finalitzant els projectes per a disposar jocs infantils adaptats en els parcs i l’engegada d’una biblioteca infantil-juvenil en Zona Nord.

Al llarg de les diferents campanyes dels Pressupostos Participatius s’han realitzat projectes com a zones de passeig per a gossos en diversos parcs, el pla integral d’accessibilitat, la reurbanització de la Placeta Els Eres, millores en diferents carrers, la introducció del carril bici en la ciutat, l’habilitació de zones d’aparcament en el casc antic i la il·luminació dels túnels de la via verda en el tram comprès entre el Poliesportiu i El Estepar, entre uns altres.

Actualment, i entre uns altres, es treballa per a habilitar un centre cívic per als barris de l’Eixample i Santa Rosa, que es disposarà en l’edifici de la biblioteca de la Uixola quan l’Arxiu es trasllade a la poma de Rodes, i està pendent de concursar l’obra per a habilitar un pas de vianants per sota del pont de Cervantes, amb el qual completar el circuit del riu, com també està pendent la licitació de les obres de condicionament d’una de les pistes del poliesportiu de Caramanxel.

Advertisements

Send this to a friend