L’Ajuntament preveu ingressar 17’6 milions d’euros amb l’IBI

L’Ajuntament preveu ingressar un total de 17’6 milions d’euros amb la recaptació de l’Impost de Béns Immobles (IBI), la qual cosa suposa un increment d’un 6% respecte a l’any passat, quan els ingressos van quedar en els 16’6 milions, segons la informació facilitada per la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó. El període de recaptació voluntària d’aquest tribut es va obrir el 25 de juliol i es manté fins al 5 d’octubre, estant previst que la setmana vinent es carreguen en els comptes els rebuts domiciliats.

L’edil d’Hisenda assenyala que en l’increment previst per a enguany té molt a veure la regularització que està duent a terme el Ministeri d’Hisenda a través de la Direcció General del Cadastre, amb la finalitat de detectar possibles omissions, que suposaran noves altes.

Cal tenir en compte que enguany s’ha donat una nova rebaixa del tipus impositiu de l’IBI, una mesura que es va aprovar el passat mes d’octubre –amb l’aprovació de les ordenances fiscals– amb els vots a favor de PSOE, Ciudadanos i PP, i l’abstenció de Guanyar Alcoi i Compromís. Amb aquesta rebaixa, el tipus impositiu per a 2018 ha descendit del 1’02% al 1’01%, i l’edil d’Hisenda va apuntar en el seu moment que es tracta de la xifra més baixa des de l’any 1992. A principis d’aquesta legislatura el tipus impositiu de l’IBI es trobava en el 1’05% i des del primer moment el govern municipal va remarcar que la seua intenció era anar rebaixant el tipus impositiu fins que a la fi d’aquesta legislatura quedara en el 1%. Serà a l’octubre quan se celebre el Ple que aprove les ordenances fiscals per a 2019, és a dir, què es pagarà a Alcoi per taxes, tributs i preus públics, i es veurà si hi ha un nou descens. L’IBI és el tribut que majors ingressos representa per les arques municipals, i pràcticament suposa un 25% d’aquests.

Advertisements

Send this to a friend