Molt València per al Deportivo

El Deportivo no ha pogut brindar una victòria als seus afeccionats en una nit tan especial i el València CF s’ha imposat clarament en l’acte central de les celebracions del 90 Aniversari. Els de Marcelino Toral s’han imposat 0-3 amb dos gols abans del descans de Gameiro i Mina i un tercer, obra de Ferrán Torres, en la recta final de la trobada.

L’Alcoyano ha eixit al camp amb la intenció d’agradar als seus afeccionats i aquesta ambició inicial li ha portat a apoderar-se del joc en els primers compassos. El plantejament valent del tècnic local Vicente Mir a punt ha estat de traduir-se en un avantatge en el marcador a pilota parada.

Els blanquiblaus han pogut avançar-se als cinc minuts, arran d’un córner mal defensat per la saga del València, el porter Jaume no encerta en el rebuig, la pilota li cau al central Primi en el segon pal, qui caboteja amb molta intenció però en primer instància toca Vezo i Mina acaba allunyant el perill.

El València ha aconseguit reaccionar i traure’s de damunt aqueix domini local en l’inici, marcant en el seu primer acostament a la porteria de Miguel Bañuz. Una bona combinació entre Gameiro i Mina en la frontal de l’àrea, acaba amb una passada interior del gallec sobre el francès que bat al meta de l’Alcoyano en la seua eixida.

Aquest gol ha acabat de ficar definitivament als de Marcelino Toral en el partit, ja que tres minuts més tard, en el dotze, un error del central Primi en voler traure la pilota controlada, toca Was de cap sobre Mina, que acaba superant la mitja eixida de Miguel Bañuz.

Aquests dos gols han fet que el partit entrara en una altra fase, molt més relaxada per al València CF, que ha passat a exercir un major control del joc, aconseguint possessions llargues encara que sense massa profunditat en atac. L’única ocasió destacable abans del descans ha vingut després d’una altra mala decisió de la saga valencianista, ara de Vezo, de la qual Lino no trau profit i Diakhaby, com a últim jugador de la defensa, acaba desbaratant.

A volta de vestuaris, amb molts canvis en les files locals, l’Alcoyano s’ha activat i ho ha intentat per banda esquerra, on Niko ha cercat imposar la seua velocitat sobre Vezo, en un dels seus intents aconsegueix desbordar al portuguès i el tret del rus ix per sobre de la porteria.

Dos minuts després, Gameiro ha estat molt prop del tercer per al seu equip després de retallar al seu parell però ha acabat dirigint el seu tret al cos de Miguel Bañuz. En ple desplegament ofensiu del València, Ferrán Torres aconsegueix superar l’eixida d’Ortega i Bella es juga el tipus ficant la cama per a impedir la rematada de Mina.

Quan semblava que el marcador ja no s’anava a moure amb tant canvi, ha vingut la genialitat del partit a falta de dotze minuts, protagonitzada per Ferrán Torres, que pràcticament ha arrancat des del seu propi camp, ha anat eliminant rivals pel camí i després de rebre una paret de Mina en la frontal, ha acabat batent a Ortega per baix.

Fixa tècnica:
CD Alcoyano: Miguel Bañuz, Barreda, Primi, Tomás Ruso, Navarro, Alberto Rubio, Pajarero, De Lerma, Vicente Pérez, Lino y Óscar Díaz. En la segona part han entrat Ortega, Hermosa, Anaba, Omgba, Niko, Rubio, Nieto, Felipe, Nebil y Aracil.
Valencia CF: Jaume, Piccini, Vezo, Diakhaby, Lato, Ferrán, Parejo, Was, Kangin Lee, Gameiro y Mina. En la seguna part han entrat en joc Guillem Molina, Paulista, Miki Muñoz, Nacho Gil, Jordi Escobar y Pascu.
Gols: 0-1 (min. 9) Gameiro. 0-1 (min. 12) Mina. 0-3 (min. 78) Ferrán Torres.