Sense novetat en Plaza Espanya 1

El retorn de l’activitat política en l’Ajuntament d’Alcoi es va produir el dilluns en el qual és el primer ple del nou curs, l’últim de la present legislatura. La sessió no va estar exempta d’enfrontament entre els grups, a pesar que els temes a tractar no eren, a priori, destacats. Va haver-hi únicament dues mocions, una presentada pel PSOE per a instar al Govern central a facilitar la burocràcia als ajuntaments en la tramitació de la nova llei de contractes del sector públic; i una segona moció a proposta del Partit Popular, exigint una millora del servei de transport sanitari urgent, afectat per una sèrie de retallades recents, segons va denunciar l’edil Nacho Palmer.

El primer debat de la vesprada va girar entorn del conflicte laboral que mantenen els treballadors de Tuasa, l’empresa concessionària del servei urbà d’autobús, que va arribar al Ple municipal de la mà de Compromís. El seu portaveu Màrius Ivorra i l’edil responsable del servei, Jordi Martínez, es van enredar en una disputa estèril sobre el tema, assegurant aquest últim que el tema no és competència municipal, sinó de la inspecció de Treball, mentre per part de Compromís s’insisteix que l’Ajuntament sí ha de fiscalitzar l’actuació de l’empresa concessionària en aquest sentit.

La confrontació es va perllongar més enllà del debat pel prec presentat per la coalició, arribant fins i tot al torn de preguntes final de la sessió, on tots dos regidors van tornar a posar l’accent en les seues respectives postures.

També es va generar certa polèmica en el punt del dia sobre l’antena de telefonia per a les urbanitzacions de la zona de Mariola, una dotació que des del PP demanen que s’agilite. El regidor Manolo Gomicia va exposar tota la tramitació iniciada amb Conselleria, assegurant que l’expedient està en vies de completar-se i que des del govern municipal s’estan fent tots els esforços possibles. Mentre, Edu Tormo (PP) acusa directament a l’alcalde Toni Francés de publicitar l’antena amb finalitats electoralistes fa quasi un any, apuntant que la gestió en aquest tema no ha sigut diligent ni correcta.

Una altra qüestió a abordar el dilluns va ser l’engegada de mesures contra l’ocupació il·legal d’habitatges, plantejades ja en un Ple anterior pel Partit Popular. El regidor delegat de Seguretat, Raül Llopis, va informar que des de l’Ajuntament s’ha dut a terme un treball per a identificar aquests domicilis ocupats il·legalment, alhora que s’ha instat als propietaris afectats pel problema a denunciar la situació i s’assegura des del govern que s’està avançant en aquest sentit, gràcies al treball conjunt de les policies Local i Nacional. El PP, no obstant açò, considera que el Consistori ha d’intervenir més en la resolució del conflicte, acusant-li de mantenir una actitud passiva enfront d’un problema social que consideren greu.

En el primer ple de la rentrée política també va haver-hi espai per a anunciar que s’actuarà en les pistes esportives del Camí, al costat dels dipòsits de la Zona Alta, en el marc d’un pla d’inversions de Diputació, alhora que s’estudiaren mesures antivandàliques, entre elles, el tancament de les instal·lacions durant la nit. L’escàs públic que va presenciar la sessió va saber d’aquest projecte, com també –entre altres temes més propis de comissió informativa que de Ple municipal– que de moment no hi haurà semàfors en l’encreuament de Terrassa amb Juan Gil Albert, segons va assegurar Raül Llopis, per motius econòmics.

Advertisements

Send this to a friend