“L’associacionisme és la clau de la competitivitat del sector”

El passat mes de juliol prenia possessió del seu càrrec com a president de l’Associació Comarcal d’Empresaris Tèxtils de l’Alcoià i El Comtat-Acetex, José Martínez González, en substitució de José Vicente Ponzoda, que havia estat al capdavant de l’entitat en els últims quatre anys. El nou directiu, de 37 anys, arriba disposat a treballar per la unió de l’empresariat de cara a l’impuls del sector.

–Com ha sigut el procés per a arribar a la presidència d’Acetex?
–Primer et presentes com a candidat i després accedeixes a la presidència sota votació del comitè, del que vaig entrar a formar part fa algun temps. El meu pare ha sigut membre d’Acetex des de sempre i jo cree fermament en l’associacionisme. L’associacionisme ha de ser la clau de la competitivitat en el sector. La unitat i col·laboració són importantíssimes per al ben de l’empresariat, ja que tots depenem de tots.

–El relleu en la presidència és també un relleu generacional.
–Però crec que és igual d’important introduir gent nova i jove, com la gent que aporta experiència.

–Supose que d’alguna forma véns a representar a aqueixa nova ‘hornada’ de joves empresaris i, en particular, del tèxtil. Consideres necessària una renovació en el sector?, o ja s’està donant aquest relleu?
–La gent jove ha de fer un pas cap a davant i sí que s’està donant aquesta renovació. Personalment, estic especialment content que entre en el comitè executiu gent jove i, a més, que siguen dones, crec que és necessari aquest canvi.

–Quins van a ser les línies mestres de la teua gestió al capdavant d’Acetex?, què objectius et proposes?
–El principal és seguir amb el bon treball que s’estava fent de millorar la imatge del tèxtil i que siga un sector atractiu per als joves. Necessitem gent qualificada en el sector per a ser millors empreses. Les persones són un actiu molt important dins de les empreses i el sector.

–Com valores la situació del sector en aquests moments?
– Segons les últimes reunions i sobre la base de dades que es van comunicar en elles, les xifres de negoci estan (…)

Pot llegir l’entrevista completa en l’edició de El Nostre del dissabte 1 de setembre.

Foto: Xavi Terol

Advertisements

Send this to a friend