Les tradicionals ‘Vaquetes de Gorga’ viuran la seua cinquena edició consecutiva

La ‘Associació Festera Vaquetes de Gorga’, portarà avance els dies 7 i 8 de setembre va a dur a terme les festes tradicionals de ‘*bous al *carrer’ conegudes popularment com els ‘*Vaquetes de Gorga’.

Est és el cinquè any des de la fundació d’aquesta entitat, iniciativa que va sorgir gràcies a un grup de joves de la localitat amb moltes ganes i il·lusió de donar a conèixer el seu municipi, i retornar a Gorga, “la festa que sempre s’havia fet en aquest poble però que amb la crisi es va detenir, a causa del seu alt cost”, segons explica; Miguel Zaragozí, secretari d’aquesta associació.

“Gràcies al treball dels més de 120 socis, a part els col·laboradors anònims (Gorga té 280 habitants, amb el que ens sentim molt abrigallats) hem aconseguit no solament mantenir aquesta festa, sinó aconseguir que cada any ens visite més gent fins al punt que l’any passat ens vam veure sorpresos de l’afluència que gent que vam tenir, sobretot a la sessió nocturna”, indica Zaragozí.

El secretari de l’entitat afirma que: “És una festa amb un alt cost, però aconseguim pagar-la amb treball i un bon equip amb ganes, és més cada any aconseguim obtenir benefici que ho invertim immediatament a millorar la festa, construint noves barreres i realitzant el manteniment de les ja existents i millorant les condicions del corral any a any”. A més, enguany han volgut invertir més encara perquè venja més gent, i han contractat a la ramaderia La Coloma de Xaló, de la qual expliquen que ha collit premis en els millors concursos de ramaderies de Castelló i València.

El divendres dia 7 hi haurà un sopar de germanor a les 21,30 en el carrer de l’Església. Aquest mateix espai albergarà ‘vaquetes’ i la Discomóvil a les 00.30h. El dissabte s’iniciaran els actes a les 12h amb una cercavila, a les 14h serà el menjar en el carrer, a les 17 h donarà començament el tancament infantil i una hora més tard seran ‘les vaquetes’.

Send this to a friend