Oberta al tràfic la rotonda al costat de la Creu Roja d’Ibi

A principis de la setmana passada va tenir lloc a Ibi, després de la finalització de les obres, l’obertura al tràfic, la nova rotonda situada en l’Avinguda Juan Carlos I al costat de la Creu Roja. Aquesta actuació ha sigut subvencionada íntegrament per la Diputació d’Alacant.

L’ajuntament d’Ibi ha realitzat una obra en una de les interseccions més importants de la localitat en un temps aproximat de dos mesos, i amb l’objectiu d’agilitar el tràfic. Els treballs han consistit en la transformació de la intersecció dels vials de l’avinguda Juan Carlos I, carrer San José i carrer Verge dels Desemparats de la localitat, que estava regulada per semàfors, en una rotonda el·líptica. També han llevat les jardineres i tanques, respectant els escocells i l’arbrat del carrer San José. Una altra de les importants actuacions que s’han realitzat en el tram ha sigut la de la renovació de tot el clavegueram.

Després de l’obertura al tràfic de la rotonda, solament queda acabar amb alguns detalls que no han impedit la circulació per aquesta i que es realitzaran en breu, tals com la col·locació de l’avioneta, elaborada amb fibra de vidre, que presidirà la rotonda i que es tracta d’una reproducció a gran grandària de l’emblemàtic avió ‘autogiro’ fabricat per la mercantil iberut Rico, S.A.

Les parades habilitades per a l’autobús interurbà, situades en l’Avinguda Juan Carlos I, tornen a funcionar amb normalitat des d’aquest mateix matí, així com la parada nombre 9 del bus urbà, que havia sigut cancel·lada pel tall de les obres.

El pressupost base de licitació de les obres ha sigut de 120.468,02 euros, IVA inclòs, i sufragat al 100% mitjançant una subvenció concedida des de la Diputació d’Alacant, dins del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles per a l’anualitat 2017.

Santi Cózar, edil de l’àrea d’Urbanisme ha assenyalat que “amb aquestes obres atenem una reivindicació de molts iberudes que passen diàriament per aquest tram regulat fins ara per diversos semàfors. Les obres s’han realitzat amb normalitat i respectant el termini d’execució establit, igualment lamentem les molèsties que puguen haver ocasionat als veïns. Esperem que la fluïdesa del tràfic del tram siga palés i facilite la vida a tots els que circulen per ell”.

Send this to a friend