Mor Santiago Blanquer, un gran del nostre esport

L’esport local està trist després de conèixer la defunció de Santiago Blanquer, als 77 anys, d’un gran a nivell local que durant més de quatre dècades va presidir la Unió Ciclista Alcoi, de la qual era el seu president d’honor.

En 2017 i després d’un parèntesi de tres anys, la prova més emblemàtica del Trofeu Sant Jordi, de la qual ja s’han celebrat 64 edicions, va passar a denominar-se Trofeu Sant Jordi-Santiago Blanquer en reconeixement a la llarg desenvolupada pel dirigent més longeu de l’esport local.

Al començament d’any, en l’anual assemblea de socis, una imatge seua al costat d’un escut de la Unió Ciclista Alcoi presideix una de les parets del local social en els baixos del Centenari.

Fa dos anys va ser l’Alcoià qui li va homenatjar realitzant el servei d’honor en els prolegòmens del derbi contra el Eldense i el Centre d’Esports va fer el propi designant-li per a protagonitzar la hissada de la bandera en l’acte d’inauguració de l’Esport en 3D.

Santiago Blanquer forma part d’aqueixa generació de dirigents locals fets així mateixos, infrangibles amb el pas del temps i que amb la seua tenacitat van contribuir al creixement de l’esport alcoià. Va fer possible que en 1979 se celebrara per primera vegada una etapa de la Volta a Espanya en la nostra ciutat i que no hi haguera una població del nostre entorn que no incloguera una prova ciclista en el seu programa de festes.

L’enterrament de Santiago Blanquer serà demà, a les 12 del migdia, en la capella del Tanatori de la Zona Nord. Era vidu, tenia dos fills i des que va deixar la presidència de la Unió Ciclista Alcoi al començament de 2016 estava retirat de la primera línia de l’activitat esportiva.

Send this to a friend