El Consell aprova el conveni per a reobrir el CADA

El Ple del Consell va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), l’Ajuntament d’Alcoi i la Fundació Caja Mediterráneo en el Centre d’Art d’Alcoi (CADA), que té com a objectiu establir la col·laboració entre aquestes institucions amb la finalitat de determinar el règim de rehabilitació, gestió, equipament, manteniment, ús i explotació del Centre d’Art d’Alcoi (CADA). Actualment l’edifici –l’antic Mont de Pietat– es troba en obres per a dur a terme la seua reobertura en els pròxims mesos.

La Fundació Caja Mediterráneo és propietària de l’edifici històric de Mont de Pietat i Caixa d’Estalvis d’Alcoi i vol fomentar més utilitat social mitjançant l’ús d’aquest com a centre d’art. Per a açò, a través d’aquest conveni, la fundació es compromet a l’ús i la gestió de la planta baixa. L’ús de la primera planta correspondrà a l’IVAM, però podrà usar els espais de la planta baixa per a exposicions temporals. L’ús i la gestió de la segona planta correspondrà a l’Ajuntament d’Alcoi, i també podrà utilitzar aquest espai la fundació o el IVAM per a activitats concretes.

Per la seua banda, l’IVAM assumirà l’adreça i la gestió museística de la primera planta i realitzarà activitats pròpies d’una ‘subsede’ de l’IVAM a Alcoi organitzant exposicions temporals i altres basades en la col·lecció de l’IVAM, així com una programació d’activitats culturals que inclourà seminaris o conferències.

Així mateix, l’IVAM contribuirà, a través dels seus pressupostos anuals, als compromisos, càrregues, obligacions i despeses del centre d’art derivats de l’aplicació del conveni. En l’exercici de 2018, l’aportació és de 408.064 euros. Per als exercicis de 2019, 2020 i 2021, les aportacions previstes seran, respectivament, de 417.858 euros 427.886 euros i 438.156 euros.

La fundació assumeix la cessió de l’ús de les plantes primera i segona durant el període de vigència del conveni, que és de quatre anys. A més, durà a terme les actuacions de reparació i adequació en l’immoble, per un import màxim, en 2018, de 700.000.

Per la seua banda, l’Ajuntament d’Alcoi es compromet a la prestació dels serveis generals per al funcionament del centre, com són subministraments, serveis o el manteniment, entre uns altres.

Advertisements

Send this to a friend