L’Ajuntament urbanitzarà els accessos a l’estació de Renfe

L’estació ferroviària d’Alcoi veurà millorats els seus accessos en els pròxims mesos. L’Ajuntament preveu impulsar en un futur pròxim la regeneració urbana als voltants de l’estació de tren d’Alcoi, una actuació que està pressupostada en prop de 280.000 euros i que afectaria a l’espai de més de 5.500 metres quadrats cedits a Renfe, en els quals es troba l’estació i les vies del tren que uneixen Xàtiva i Alcoi. Aquest projecte de condicionament i urbanització de les zones circumdants a l’estació inclou a més un aparcament.

TERMINIS

D’acord amb l’Ajuntament d’Alcoi, s’espera poder licitar la redacció del projecte abans que finalitze enguany, amb l’objectiu d’executar les obres en el transcurs de 2019 i “millorar un punt important posat que és un punt d’entrada a la ciutat, a més d’estar situat en un dels espais del barri de la Zona Nord que ofereixen possibilitat d’expansió urbanística, segons ha explicat el Consistori en un comunicat.

Manolo Gomicia, regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, explica que “aquesta zona que envolta l’estació del tren necessita d’una actuació com aquesta per a poder urbanitzar-la i incorporar-la al barri”. Per açò, Gomicia destaca que amb aquest projecte, “si ben no podem actuar sobre l’estació en concret perquè està cedida a Renfe, sí podem millorar tot l’entorn, asfaltant, dotant-ho de serveis urbans i habilitant una zona d’aparcament”. A més, segons ha expressat Gomicia, també està previst que “se suavitze la corba que es produeix en el carrer Tirant lo Blanc, fet que millorarà la visibilitat dels vehicles.

Els 5.554,05 metres quadrats en els quals se situa l’estació van ser cedits a Renfe en 2004. Les obres s’escometran en els terrenys circumdants, de titularitat municipal, després de culminar el procés iniciat en 2006 pel Departament de Patrimoni.

Advertisements

Send this to a friend