Preparen una segona edició de la Setmana Modernista repleta de novetats

Alcoi tornarà a viure a principis del segle XX entre el 17 i el 23 de setembre. La ciutat celebrarà la segona Setmana Modernista, avalada pel bon acolliment que va tenir la primera edició que es va desenvolupar el passat any i que segons Lorena Zamorano, regidora de Turisme de l’Ajuntament, “va nàixer del no-res i ara està repleta d’activitats”. La ciutat reviurà la seua època modernista amb aquesta setmana que, en l’edició d’enguany, estarà dedicada a redescobrir la figura de Lorenzo Ridaura, el principal escultor del modernisme alcoià.

Els carrers d’Alcoi, ciutat membre de la Ruta Europea del Modernisme, tornaran a reviure la seua època daurada. El Centre de la ciutat tornarà a ser la protagonista “perquè és allí on es troba l’art i els edificis més emblemàtics del modernisme alcoià”, segons ha indicat Lorena Zamorano, si ben una de les novetats d’aquesta Setmana Modernista, d’acord amb les paraules de la regidora de Turisme, “és aconseguir que els altres barris de la ciutat gaudisquen també en les seues zones d’activitats de la Fira Modernista”.

Així, el de “implicar i acostar més als barris a aquestes activitats” és un dels principals propòsits que persegueix aquesta segona edició de la Setmana Modernista, ja que, segons ha recalcat Lorena Zamorano “tots fem la fira; la fira és de tots i així hem d’entendre-ho”.

EL COMERÇ, BOLCAT

Aquest objectiu d’expandir la celebració a tota la ciutat serà dut a terme, entre altres coses, per la infinitat d’activitats programes principalment per ACECA i la Federació de Comerç d’Alcoi. Una d’elles és “la ruta pels comerços de Santa Rosa, l’Eixample i la Zona Nord, adequaran i adornaran els seus aparadors amb vestits i elements modernistes, i fins i tot els seus treballadors aniran vestits amb vestits de l’època”, segons indica Lorena Zamorano, satisfeta també per “dotar a aquesta fira també de cert caràcter comercial i que es beneficien d’ella tots els comerços d’Alcoi i no únicament els de el Centre”.

La implicació dels barris, a través de les seues associacions de comerç, també resultarà fonamental en un dels actes centrals d’aquesta Setmana Modernista, que reviurà el dissabte 22 de setembre les mobilitzacions obreres per a lluitar per la jornada laboral de vuit hores.

En aquest sentit, les marxes partiran des de tots els barris de la ciutat. Batoi i Santa Rosa confluiran en Cervantes; Eixample i Zona Nord es trobaran en La Rosaleda i La Glorieta acollirà als arribats des de la Zona Alta, Centre i El Partidor. En aquests tres punts de trobada, les associacions de comerç dels barris organitzaran un desdejuni solidari. Així, per a Lorena Zamorano, “aquesta reunió en determinats punts de trobada servirà com a pretext perquè la gent acudisca acompanyada i en sintonia des dels seus barris fins a la Plaça d’Espanya i no se senten relativament fora de lloc com van poder sentir-se l’any passat en el camí cap al Centre”. Igualment, el pícnic modernista organitzat per la recentment creada Associació d’Amics del Modernisme tindrà lloc en Cervantes i contribuirà a generar protagonisme en altres zones al marge del centre.

BENEFICI ECONÒMIC

La Fira Modernista pretén consolidar-se com un nou element que supose una embranzida econòmica per a la ciutat i la comarca. Per açò, de cara a aquesta edició s’ha ampliat la xicoteta fira comercial que s’instal·larà en La Glorieta el cap de setmana del 22 i 23 de setembre i a la qual Lorena Zamorano espera que “acudisca molta gent, ja que hi haurà molta activitat en el Centre i açò influirà positivament en la promoció dels productes exposats”.

De la mateixa manera, l’edil de Turisme també celebra que “en la comarca hagen sorgit o s’hagen potenciat iniciatives empresarials al voltant de la Fira Modernista”.

Advertisements

Send this to a friend