Universitat capdavantera en eficiència

El Campus d’Alcoi de la UPV ha tornat a repetir experiència en la Shell Eco-Marathon 2018 Europe celebrat en el circuit Queen Elizabeth Olympic Park de Londres, sent el tretzè any que s’ha presentat.

El prototip IDF Eco-Marathon ha aconseguit la seua millor posició amb el 11º lloc en aquesta competició; el primer d’una universitat i el segon millor dels equips espanyols després d’aconseguir recórrer 712 quilòmetres amb un litre de combustible.

L’equip del Campus d’Alcoi ha competit en la secció de motors de combustió interna i està compost per nou estudiants del Grau d’Enginyeria Mecànica i dues de Grau en Disseny Industrial i Desenvolupament de Producte, tots ells encapçalats pel professor del Departament d’Enginyeria Mecànica, Vicente Colomer.

“Aquesta ha sigut nostra millor classificació en els tretze anys d’història de l’equip, suposa entrar en el lloc 11 d’Europa en motors de combustió, tercer en Etanol”, explica Colomer, qui assegura que “l’objectiu està a col·locar a l’equip entre els deu primers en la següent edició. La marca no ha sigut tan alta com altres vegades, però açò ha sigut una constant per a tots els equips per la dificultat del recorregut d’enguany”, i és que el professor encarregat del projecte, afirma que “tots els equips han fet pitjor marca que altres anys”.

El treball d’enguany en el prototip “s’ha centrat a substituir el motor i la transmissió que hem portat sempre, canviar-la de corretja a cadena i col·locar un motor més eficient. Hem dissenyat i fabricat peces, encara que aquesta evolució no la portem a la competició perquè encara no té la fiabilitat que requereix aquest esdeveniment”, explica Colomer. Malgrat aquests treballs, en la pròpia competició van haver de “ajustar la relació de transmissió al nou circuit i el mapa de motor, atès que l’organització va tornar a canviar el recorregut”.

De nou, el Campus d’Alcoi ha demostrat la seua vàlua fora de les aules, creant un vehicle eficient i encapçalant la llista d’universitats a nivell europeu en aquesta competició.

Foto: L’equip IDF Eco-Marathon del Campus d’Alcoi.

Advertisements

Send this to a friend