L’església de Banyeres de Mariola tindrà una nova escalinata

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha fet públic el resultat del concurs d’idees convocat per a remodelar l’escalinata de l’església de la població. El procés de reforma es va iniciar a partir del resultat de la campanya dels ‘Pressupostos Participatius 2017’, on es van comptabilitzar 605 vots que sol·licitaven que es duguera a terme aquesta actuació, del total de les 1.049 paperetes comptabilitzades.

El 12 de juliol es va reunir el jurat per a decidir la proposta guanyadora d’entre les tres presentades. Aquest, format per l’alcalde Josep Sempere, l’arquitecte municipal Vicente Ferrero, l’arquitecte Santiago Varela, l’arqueòloga municipal María Ángeles Calabuig i el guareix rector Ricardo Díaz de Rábago, va estimar que la solució guanyadora seria la suggerida per l’equip format pels arquitectes Carlos Francés, Vicente Manuel Vidal, Eliseo Vidal, Manuel Vidal i l’estudiant d’arquitectura Pau Rico, presentada amb el lema ‘De nou a l’essència’.

El jurat va considerar que la proposta formulada per l’equip encapçalat pel banyerense Carlos Frances, era la que més punts va recaptar a l’hora de valorar les diferents especificacions establides en les bases concursals: el diàleg entre l’espai arquitectònic i l’edifici de l’església, la claredat conceptual i singularitat de la solució proposada, l’adequació del projecte a l’entorn, la solució tècnica de la proposta i la utilització de materials, l’impacte visual i simbòlic, i aspectes com el seu ús com graderies para determinats moments, com en actes festius que esdevenen en la plaça.

En la web municipal està disponible, perquè puga ser consultada, l’acta de valoració del concurs, la descripció gràfica de la proposta guanyadora i la memòria del projecte. Des de l’Ajuntament de la població es felicita, tant a l’equip guanyador com als altres participants, la generosa contribució que han realitzat al municipi a través de les propostes presentades.

Text: Pedro Vilanova

Send this to a friend