“L’Alcoyano em recorda al Lugo”

L’Alcoyano va acabar de tirar la resta i al començament de la setmana passada tancava la contractació d’un 9 de luxe per a ajudar en aqueixa eterna lluita que és el gol i que tants problemes va causar la passada temporada. Óscar Díaz no és el típic davanter de l’estil de David Torres i Mariano que fixen al central de torn i esperen la mínima escletxa per a marcar.

El madrileny arriba al Collao amb una sòlida carrera forjada en la divisió de plata que li va portar a recórrer-se l’Espanya futbolística de nord a sud i d’est a oest. Va passar per Elx, Cèltic, Mallorca, Recreatiu, Xerez, Girona, Lugo, Valladolid i Numància. Va debutar en Primera amb l’Almeria, en el Valladolid va ser el fitxatge estavella per a cercar l’ascens i el Mallorca, en la seua segona etapa en l’illa, va pagar al Numància els 400.000 euros bruts de clàusula que figurava en el seu contracte.

L’estiu passat l’Hèrcules va decidir apostar fort per ell i el seu fitxatge pel Rico Pérez va suposar la seua estrena en Segona B. La setmana passada va rescindir contracte a Alacant i va poder haver-se marxat a la lliga Índia que li garantia uns diners que duplicava el que anava a percebre en el nostre país. “Amb 34 anys, una família i dos fills, ja no em mou solament l’interès econòmic. Tinc casa a Elx i l’Alcoyano, dins de la seua modèstia, és un club important dins de la categoria. Em recorda molt la meua etapa en el Lugo”.

El seu fitxatge pel club gallec en la temporada 12/13 va significar un abans i un després en la seua carrera. Fins llavors s’havia guanyat un prestigi com a jugador de banda, principalment per l’esquerra, però es va creuar en la seua vida Quique Setién, l’avui entrenador del Betis, que li va posar a jugar com a davanter i els seus registres com a golejador es van disparar. “En el meu primer any en el Xerez em va anar d’allò més bé, però en el segon vaig tenir un problema a nivell particular i en el mercat hivernal em vaig marxar al Girona, on les coses encara em van anar pitjor. Aqueix estiu el Lugo, que acabava d’ascendir, aposta forta per la meua i decidisc jugar-me-la en un club que portava més de vint anys sense trepitjar la Segona Divisió. Mai se m’oblidarà. Poc després de començar la temporada, es lesiona el nostre 9 i Setién decideix que jo siga el davanter referencia. Des de llavors va canviar per complet la meua forma de jugar. No sóc el típic 9 a l’ús, sóc un davanter que li agrada moure’s i caure a banda per aqueixa herència de la meua etapa com a interior. Quan va sorgir l’oferta de l’Alcoyano, de seguida vaig pensar en la meua etapa a Lugo i va ser una de les coses que em va decidir a venir-me. Guarda certes similituds com a club humil i familiar”.

El seu aterratge en la Segona B no va ser tot l’esperançador que esperava. “La meua etapa en l’Hèrcules està tancada. Tenia coses per a seguir en Segona, ells van apostar fort per mi, però la cosa no va eixir bé. Espere que en l’Alcoià siga tot diferent. He fitxat per dues temporades i confie a cantar molts gols i jugar molts partits en aquest club. Per la meua experiència crec que puc aportar bastants coses. Em consta que la plantilla està incompleta i que falten dos o tres fitxatges importants”.

Sap que arriba a un club que vol passar pàgina després de l’ocorregut l’any passat. “Al final són les plantilles les que fan bones les temporades. Si hi ha un bon grup dins del vestuari, uns jugadors que s’impliquen en les idees del cos tècnic i una afició que embranzida, al final aqueix equip estarà a dalt. A Almeria no hi havia una plantilla de nivell i es va aconseguir la permanència per aqueixa unió que va haver-hi en el vestuari. Són molts els exemples en el món del futbol on era més important tenir un bon vestuari que jugadors de nivell”.

NEBIL, Al PRIMER EQUIP

Entre les operacions que es van tancar la setmana passada, crida l’atenció l’anunci que Nebil Ibáñez passa a ser jugador de la primera plantilla amb caràcter general. Amb la signatura d’aquest contracte, l’atacant de 19 anys acaba amb la sequera que va haver-hi la passada temporada en la qual cap jugador d’Alcoi va formar part del primer equip. L’últim debutant de la nostra ciutat va ser Joan Francés el 2 d’abril de 2017 contra l’Espanyol B en el Collao, partit que va acabar amb el resultat de 3-0.

Nebil va compaginar la passada temporada els entrenaments amb la primera plantilla i els partits amb el juvenil de Lliga Nacional. Va ser convocat en quatre ocasions però no va arribar a debutar.

El canterà eleva a cinc les fitxes sub’23 després de les cessions de Primi i Alberto Rubio (Elx), Bryan Regna (Mallorca) i després de confirmar-se que Hernán Lli seguirà un altre curs. L’extrem peruà Bryan Regna té 19 anys i ha sigut internacional Sub’20 amb el seu país. La segona volta de la passada campanya ja va jugar cedit en el Toledo. El club també ha confirmat la renovació d’Eldin i seguirà un altre any.

Foto: Óscar Díaz va trepitjar El Collao per primera vegada la setmana passada. Miguel A. Martínez

Send this to a friend