Una fàbrica inesgotable

Diuen –i no els falta raó– que Cocentaina és terra de ciclistes. És també una inesgotable font de matèria primera. La seua última perla és Eusebio Pascual, un escalador de cos lleuger però amb talla de rodador –1,81 d’altura–, que està sent la sensació de la temporada en l’escamot amateur.

Pascual, que és una de les joies de l’equip alcoià del Mutua Levante-Bioracer, acaba de guanyar la Volta a Zamora, la seua segona gran per etapes de la temporada després de portar-se també la Volta a Segòvia.

A més, va acabar segon en la Volta a Guadalentín a Múrcia, tercer a Lleida i solament es va quedar fora del podi en una general per etapes en la Volta a Àvila, on va acabar sisè. Per si no fóra suficient, al començament de març va guanyar al País Basc l’Aiztondo Klasikoa, una de les nou carreres puntuables per a la Copa d’Espanya.

Eusebio Pascual, en un grup de set unitats amb tres corredors del Caixa Rural, va imposar la seua condició d’escalador per a imposar-se en l’ascensió final i convertir-se en el segon ciclista de Cocentaina a guanyar en la Vall d’Aiztondo després de David Belda, que ho va fer en 2008.

En la Volta a Zamora –cinc etapes– va demostrar estar en un estat de forma molt bo. El segon dia es va ficar en l’escapada bona i va acabar segon. Va ser en l’etapa regna del divendres quan va aconseguir vestir-se de líder després d’acabar tercer, posició que va defensar l’endemà en l’última etapa. “L’equip ha estat de deu”, va assegurar després de portar-se el triomf.

FINAL DE TEMPORADA INTENS

No obstant açò, sembla que no hi ha treva per a Eusebio Pascual, que després de descansar una setmana a casa, torna una altra vegada a la batalla per a preparar el final de la temporada. Té previst concentrar-se en altura abans d’escometre un intens final d’agost i principi de setembre.

Li espera la Volta a León –carrera de sis etapes que s’ajusta al seu perfil d’escalador–, Volta a Salamanca, Tenerife i, finalment, la Volta a València.
Als seus 23 anys somia amb ser company de Rafa Valls en l’escamot professional la pròxima temporada. “Seria una decepció no aconseguir-ho”, assegura amb fermesa. “Crec que tinc possibilitats, hem sigut dues o tres els que hem estat ací, per la qual cosa no arribar seria una gran desil·lusió. Porte diversos anys en els quals cadascun que ha passat he aconseguit posar el llistó una mica més alt. Està sent el meu millor any i els meus mèrits es poden veure. Si no aconseguira arribar en un equip espanyol, l’altra opció és fer-ho amb un estranger, però seria una pena”.

Foto: Eusebio Pascual vesteix els colors de l’equip alcoià del Mutua Levante-Bioracer.

Send this to a friend