Els gossos policia

Els gossos estan incorporats també en el món de la seguretat, concretament, els gossos policia. Aquests han de complir certs requisits i són entrenats des de xicotets. Concretament a Espanya, i segons el propi cos de Policia Nacional, els orígens es remunten a l’any 1945 quan el Ministeri de Governació encarrega la cura i ensinistrament de gossos que procedien de de l’exèrcit alemany. El Cos de Policia Armada i de Tràfic va ser el primer cos que va utilitzar el gos per a labors policials a Espanya.

El Cos Nacional de Policia compta amb gossos ensinistrats en: detecció d’explosius; detecció de drogues; defensa i atac; rescat i salvament; detección d’acelerantes del foc; cerca i localització de restes humanes; detecció de bitllets de curs legal i localització de persones ocultes.

A més del gos, el Guia Caní també rep formació, i ho fa en tres branques diferents: Curs d’Especialització que està dirigit a funcionaris del CNP que accedeixen a l’especialitat i se li assigna un gos nou a cada aspirant a Guia; Cursos d’Actualització que serveixen per a conèixer les noves tècniques d’ensinistrament i com aplicar-les; i finalment, Cursos específics d’Àrees de Treball i que estan dissenyats per a guies canins que reben formació de les noves àrees de treball i de les quals havien implantades.

Segons el CNP, les races de gos que tenen aplicació policial són: pastor alemany; pastor belda malinois; rottweiler; golden retriever; cocker spaniel; schnauzer mitjà; llaurador retriever; braco; spaniel bretón; boxer; springer spaniel; jack terrier i gos d’aigües espanyol.

Informació extreta de la pàgina web del Cos Nacional de Policia.

Send this to a friend