“El gol no és solament qüestió del 9, també de tot l’equip”

Des de fa cinc temporades –va camí de la sisena–, la banda esquerra del Collao té un mateix amo. Aqueix és Navarro, el Maldini blanquiblau, que en el nou curs agafarà el relleu deixat per Mario Fuentes com a capità després de la seua sorprenent retirada.

Veient-li entrenar ningú diria que el pròxim 5 d’agost complirà 35 anys. Assegura que el seu secret ha estat a saber-se cuidar, tenir el privilegi de treballar en el que més li agrada i que les lesions li hagen respectat.

Creu que encara és prompte per a començar a traure conclusions. “Acabem de començar, ara tot és treball físic, caldria esperar a jugar els primers amistosos de pretemporada. També la plantilla està incompleta. És bé que existisca una base de jugadors que conega la casa i el que representa l’entitat. També l’entrenador és nou. A Vicente Mir no li coneixia d’abans. De moment, molt bé. És exigent i açò és bo per a l’equip”.

L’EXPERIÈNCIA DEL PASSAT CURS

És inevitable no tirar la vista arrere i recordar el succeït en la passada temporada. “És normal que amb tants mesos per davant existisquen moments bons i dolents. Durant l’any intentes que hi haja més moments bons i que passen prompte els dolents. A ningú li agrada patir. No obstant açò, va anar un any atípic, en el qual va haver-hi tres entrenadors, encara que el més important va ser que es va aconseguir salvar la temporada perquè va haver-hi situacions molt complicades. Precisament en aqueixos moments la plantilla va respondre i va romandre unida. Va ser una lliga molt igualada, on no solament nosaltres ho passem malament, també el At. Balears va estar prop de descendir i l’Hèrcules va haver de conformar-se amb acabar a la meitat de taula”.

Navarro espera un altre curs amb molta igualtat. “Han pujat dues filials, At. Llevant i Espanyol B, també el Castelló, són tres equips que vénen amb molts diners per a confeccionar les seues plantilles. Serà complicat com sempre. Nosaltres intentarem estar el més amunt possible, però caldrà esperar a completar la plantilla per a veure on podem estar”.

La falta de gol va ser una llosa massa pesada la passada temporada. El 3 blanquiblau creu més en el treball en equip que focalitzar tota l’atenció en una demarcació. “És important disposar d’un bon golejador, però el gol no és una qüestió exclosa d’un 9 sinó del treball de tot l’equip. Igual que la responsabilitat de no encaixar un gol no pot recaure solament en el porter, estem tot l’equip per a ajudar”.

MILLORES EN EL CLUB

Camine del seu sisè curs com a blanquiblau, considera que el club ha evolucionat molt des de llavors que va arribar procedent del Cartagena després d’haver jugat abans en l’Orihuela, Benidorm, Jaén i la Vila Joiosa. “Potser no tant als ulls dels afeccionats, però sí a nivell dels jugadors s’han millorat xicotetes coses que els futbolistes valorem molt i ens ajuden bastant en el dia a dia”.

Sobre el seu cada vegada més proper comiat del futbol actiu, Navarro diu que encara no té gens preparat. “Mentre que seguisca com estic actualment, no pinso en la retirada. No sé si serà amb 36 o amb 40 anys, el futbol m’apassiona i mentre puga vull seguir gaudint d’ell, no em marque una edat per a dir que em retire. Quan Fernando Ovidio em va cridar per a dir que explicaven amb mi, ho arreglem en dos minuts. Estic encantat amb seguir en l’Alcoyano”.

Foto: Navarro, de perfil, amb el tècnic Mir al fons. Xavi Terol

Send this to a friend