La Pujada al Montcabrer comptarà amb una Mitja Marxa i Pujada com a novetat

Una de les cites més esperades a nivell local del calendari de carreres de muntanya ha obert aquesta setmana el termini d’inscripció. Les restriccions per motius mediambientals han obligat a reestructurar el calendari del Circuit Txitxarra Trail en la seua cinquena edició. Per tal motiu, el calendari de proves s’obrirà al setembre i conclourà al maig de 2019. Per aquest motiu la carrera que obri el circuit, la XIX Pujada a Montcabrer, haja matinat i en plenes dates d’estiu pose tota la seua maquinària en marxa perquè tot es trobe a punt el pròxim 23 de setembre, data de celebració d’una de les carreres de muntanya més veteranes de la Comunitat Valenciana.

Com a novetat aquesta edició es troba la celebració d’una Mitja Pujada i d’una Mitja Marxa, que se sumen a la tradicional carrera de 20 quilòmetres amb més d’1.000 de desnivell positiu amb pujada i baixada al Cim de Montcabrer, segons ha explicat *Siba Sellés, del Centre Excursionista d’Alcoi, entitat organitzadora. També es manté la carrera juvenil, que igual que la Mitja Marxa i la Mitja Pujada constarà de 10 quilòmetres.

Tots els participants prendran l’eixida junts i una vegada aconseguit el Collado Sabata, els inscrits en aquestes tres proves, es desviaran per a ‘enfilar’ el camí de retorn a meta, situada en la Piscina Municipal. Les places tant en la Licitada –350– com en les altres tres carreres –250– seran limitades, amb el que quan es cobrisquen les inscripcions, es tancarà la participació. En cas contrari, el termini acabarà el dijous 13 de setembre. En total es lliuraran 82 trofeus. Hauran per als deu primers corredors locals tant en la categoria masculina com a femenina.

Foto: Emili Sellés ha guanyat 12 edicions.

Send this to a friend