Sis músics alcoians de l’OJPA triomfen a Viena

C ap de setmana exitós per a l’Orquestra Jove de la Província d’Alacant (OJPA), integrada per joves de 15 a 25 anys, que es va proclamar guanyadora del festival Summa Cum Laude de Viena que va tenir lloc en un dels escenaris més emblemàtics del món com la Sala Daurada del Musikverein, lloc on se celebra el tradicional Concert d’Any Nou. A més, la secció d’Aspirants d’aquesta mateixa orquestra, composta per membres d’entre 7 i 14 anys, va aconseguir el segon premi de la seua categoria, fet que evidencia el gran tresor musical que protegeix la província.

Una part important d’aquest èxit porta segell alcoià. Sis dels 160 membres que componen les dues orquestres -OJPA i OJPA Aspirants- van nàixer en la ciutat i s’estan formant musicalment en el Conservatori d’Alcoi i en la Jove Orquestra d’Alcoi (JOA). Es tracta de David Andrés Antolí, Luis Andrés Antolí, Víctor Andrés Antolíi, Elena García Francés, Aitana Sempere Cerro i Silvia Pérez Soldevilla. La batuta de Juan Miguel Antón, director de la OJPA Aspirants i també amb arrels alcoianes, va guiar a l’èxit als joves músics.

Les llargues hores d’autobús fins a la capital austríaca es van veure recompensades amb l’obtenció del primer premi d’aquest prestigiós certamen internacional en el qual van participar orquestres de tot el món, fet que recompensa l’esforç dedicat durant tot enguany en la preparació d’aquest certamen, assajant cada setmana en l’Auditori de la Diputació d’Alacant. Els joves, a més, són conscients del privilegi que suposa tocar en la Sala Daurada del Musikverein de Viena, per on van passar noms com Brahms o Rubinstein, a més d’en altres prestigiosos llocs de la capital d’Àustria, com el Prater, el Palau de Schönbrunn o la Sala Muth, on van assajar amb els Niños Cantores. Els participants són conscients que han viscut una experiència inoblidable.

L’Orquestra Jove de la Província d’Alacant va aconseguir el primer premi amb un programa compost per l’‘Obertura Coriolano, de Beethoven; ‘El tambor de Granaderos’, una reconeguda sarsuela de Ruperto Chapí; ‘Conga del Fuego Nuevo’, d’Arturo Márquez; i van tancar amb ‘Tico Tico no fubá’ de Zequinha Abreu. Els membres de la OJPA Aspirants, per la seua banda, van interpretar la mateixa obra de Beethoven, ‘Obertura Coriolano’; ‘Bacanal’ de l’òpera ‘Sansón y Dalila’, de Camille Saints-Saens; i ‘Danzón nº2’, d’Arturo Márquez.

Send this to a friend