Fundació Mutua Levante es converteix en mecenes del Campus de la UA

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el president de la Fundació Mutua Levante, Juan Escrig, han signat aquest matí un conveni de mecenatge per a la realització d’activitats d’interès acadèmic i cultural en el Campus de la UA a Alcoi.

L’acte de signatura ha comptat amb l’assistència de Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Raül Llopis, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Majo Pallarés, coordinadora d’activitats culturals del Campus d’Alcoi, Elena Turrión, la secretari de la Fundació Mutua Levante i Pablo de Gracia Pérez , president de la Cambra de Comerç d’Alcoi.

Tant el rector com el president de la Fundació han coincidit a qualificar aquesta col·laboració com “una excel·lent notícia per a Alcoi”, que es veurà beneficiada per les activitats que es realitzaran des del Campus de la Universitat d’Alacant.

Palomar ha assenyalat que “les activitats culturals que es programaren estaran lligades als estudis de Magisteris que comencen el pròxim curs a Alcoi, així com als objectius de formació de l’alumnat que defensa la Universitat d’Alacant i que obeeixen també a l’acció vertebradora que exerceix el campus alcoià dónes de la docència i activitats universitàries”.

Escrig, per la seua banda, ha asegurat que la Fundació Mutua Levante està “encantada de poder col·laborar amb la difusió dels estudis universitaris a Alcoi, així com amb la promoció de la formació i la cultura, fent-la extensiva a tota la societat alcoiana”.

Després de la signatura d’aquest primer conveni s’ha avançat part del programa cultural que la UA està perfilant per al primer quadrimestre del pròxim curs acadèmic i en el qual la producció pròpia de la UA serà prioritària, amb activitats de dansa, teatre, exposicions, cicles cinematogràfics, jornades i conferències.

Concretament, en el mes de setembre tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Historia de la Normal” i el cicle de cinema Educar a través del cinema. A l’octubre, l’Aula de Teatre de la UA representarà l’obra “En defensa” i s’obrirà al públic la mostra “Del morat al negre (3). Violència de gènere a través de la premsa gràfica alacantina 2007-2012”.

Novembre portarà amb si l’obra teatral “Els figurantes”, de la mà de l’Aula de Teatre de la UA; el cicle de cinema i violència de gènere i una taula redona sobre “Escola i prevenció de la violència de gènere”

La coral de la UA oferirà el seu concert de Nadal al desembre, i està prevista la conferència “Un model lingüístic diferent”.

Les dates i llocs de la programació cultural del primer quadrimestre, es detallarà a l’inici del pròxim curs acadèmic

Send this to a friend