Els cotxes preferits pels espanyols

Una infinitat de marques i models de cotxes circulen cada dia per les nostres carreteres. Entre ells, no obstant açò, un es veu més que la resta. D’acord amb les estadístiques, el Seat Eivissa és el cotxe més popular entre els espanyols. Més de 800.000 vehicles d’aquest popular model recorren les calçades del país. Aquesta xifra suposa el 3,5% del total de cotxes que circulen per Espanya. Li segueixen d’a prop el Renault Mégane, amb 770.000 unitats i el Volkswagen Golf, del que es poden trobar 677.000 unitats per les nostres carreteres.

Aquests tres models són els preferits pels espanyols, ja siguen homes o dones. No obstant açò, els joves tenen predilecció pel Seat Eivissa, que habitualment es converteix en el primer vehicle per als conductors d’aquest país. La maduresa sol portar amb si un canvi de cotxe i en aqueixa etapa el Volkswagen Golf emergeix com a rei, especialment pels homes, els qui, ja en edats més avançades, es decanten pel Renault Mégane. En el cas de les dones, després del Seat Ibiza, també aposten pel Volkswagen Polo o el Renault Clio com a primers vehicles, per a passar-se posteriorment al Volkswagen Golf i el Renault Mégane. El Clio torna a convertir-se en l’opció preferida de les dones més veteranes, acompanyat del Opel Corsa.

No obstant açò, existeixen cotxes que són utilitzats encara més marcadament per dones i homes. El Nissan Micra, el Toyota Yaris i el Volkswagen Polo són els vehicles conduïts majoritàriament per les dones. Els homes són els qui en la seua majoria es posen al volant del Citröen C15, Nissan Patrol i Mercedes Classe I.

Finalment, cal destacar que en el cas de la Comunitat Valenciana, l’existència de la factoria de Ford a Almussafes determina les preferències a l’hora de triar vehicle i converteix al Ford Focus en un dels vehicles més comuns de quants circulen per les carreteres valencianes.

Send this to a friend