Voluntaris vigilen les muntanyes per a prevenir incendis forestals

El cap de setmana passat es van activar en Banyeres els serveis del voluntariat ambiental. A través d’aquest, diferents grups de persones col·laboraran amb els serveis de Protecció Civil i les regidories d’aquest servei i Medi ambient en la vigilància de les muntanyes i intentar, d’aquesta forma, prevenir que es produïsquen incendis forestals.

Els voluntaris realitzaran aquesta tasca durant els caps de setmana i els dies d’alerta màxima dels mesos de juliol i agost. Qualsevol sospita que puga estar originant-se un incendi serà posada en coneixement dels seus responsables perquè, d’aquesta forma, puguen activar-se els mecanismes d’extinció.

Entre les labors de prevenció els voluntaris informaran a excursionistes de diferents recomanacions per a evitar que puga produir-se foc. Entre els consells bàsics està que no es *arronjen fòsfors i burilles, i no encendre foc fora dels llocs autoritzats. També que no es tiren coets ni que s’abandonen brosses o desperdicios.de igual forma es recomana, per a qui residisca en un espai forestal o en els seus límits, que es mantinguen nets de vegetació els viatges d’accés i les cunetes, així com que s’establisca una zona perimetral de seguretat de la casa o del conjunt de la urbanització.

Send this to a friend