L’artista Luis Ardevínez mostra el seu ‘Caos y Orden’

De Madrid a Cocentaina, i de desenes de punts del món a Alcoi. L’artista madrileny establit en la vila comtal, Luis Ardevínez, porta la seua obra a la ciutat dels ponts.

‘Caos yOrden’ arriba aquest dijous a la Fundació Mutua Levante, en la Plaça d’Espanya, amb la seua inauguració i estarà exposada fins al 28 de juliol.

Ardevínez es va formar en l’Escola d’Arts i Oficis de Madrid en els anys 70, on va aprendre dibuix i pintura, modelatge i buidant i talla en fusta i gravat. Durant aqueixa època va compartir reunions de partits polítics antifranquistes amb artistes pertanyents al Realisme Socal, en el qual hi havia present molta càrrega política que denunciava les injustícies i que pretenia que l’art arribara a tot el poble. Juan el Genovés, José Ortega, Arcadio Blasco, Escalona, Aragonés o Francisco Álvarez, són alguns dels artistes amb els quals es reunia Ardevínez. Amb ells va realitzar les seues primeres exposicions amb l’objectiu de recaptar diners per als presos i *represaliados polítics del franquisme.

Des de 1987 l’artista madrileny que arriba aquesta setmana a Alcoi, ha realitzat 46 exposicions individuals i més de 200 col·lectives en ciutats com Barcelona, Madrid, Cadis, Còrdova, Màlaga, València, Alacant, Segòvia, Logronyo, Murcia, París, Tessalònica, Lisboa, Honolulu o Tòquio, entre altres a nivell nacional i internacional.
L’exposició ‘Caos i Ordre’ contempla obres d’escultura i pintura. L’escultura de Ardevínez té forma de tòtem que pot recordar a l’art primitiu o temàtiques com l’origen de la vida o els animals.

Per a aquesta exposició, Ardevínez s’ha basat en la teoria del filòsof grec, Hesiodo, sobre que el Caos va ser el primer que va existir per a col·locar centenars de trossos de fusta que són el punt de partida de cada quadre. A partir d’aqueix moment, la tasca de l’artista establit a Cocentaina, ha sigut la d’ordenar els espais i el color de les peces per a aconseguir l’equilibri entre el caos i l’ordre.

Foto: Luis Ardevínez, junt algunes de les seues obres. Arxiu

Send this to a friend