Caixa Ontinyent amplia el seu compromís amb la sostenibilitat

Reforça la seua gestió ambiental, incorpora controls d'impacte social i ambiental en les seues inversions i llança un nou programa de divulgació

Caixa Ontinyent amplia el seu compromís amb la sostenibilitat
Presentació de l’estratègia de sostenibilitat de Caixa Ontinyent.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, Caixa Ontinyent ha reiterat el seu compromís amb la sostenibilitat mitjançant una línia d’actuació orientada en tres vessants: reforç de la seua gestió ambiental com a empresa, avaluació i control de l’impacte social i econòmic derivat de les activitats que finança, i llançament d’un nou programa a través de la Fundació Caixa Ontinyent.

És evident la conscienciació que a nivell mundial s’està prenent en relació amb els denominats aspectes ASG (ambientals, socials i de governança), l’evolució i la sostenibilitat dels quals és essencial per a garantir la qualitat de vida de les futures generacions. Una preocupació que des de fa anys ha fet constar Nacions Unides i altres organismes internacionals, incrementada pels adversos efectes del canvi climàtic, i que a la Unió Europea està generant tota una sèrie de mesures, en gran part legislatives, tendents al fet que persones, empreses i organismes s’involucren directament.

Segons el President de Caixa Ontinyent, José Pla, “el nostre Pla Estratègic 2023-2025 incorpora objectius ambiciosos centrats en la sostenibilitat i el benestar. No ens limitem a complir estrictament la legislació vigent, sinó que adoptem una actitud proactiva i líder en estes àrees. Ens enorgullix ser un referent en banca de proximitat i l’entitat financera de confiança per a les persones compromeses amb el seu entorn”.

Pla destaca que “més enllà de les nostres responsabilitats institucionals, aspirem a ser agents de canvi, fomentant una major consciència i acció en la nostra comunitat. Convidem a totes les persones, empreses i entitats al fet que s’unisquen a nosaltres en este esforç, aportant cadascun el seu gra d’arena per a construir un futur més sostenible i equitatiu. En este sentit, hem triat el camí de la responsabilitat i la innovació. Ens comprometem a implementar iniciatives que no sols beneficien als nostres clients i empleats, sinó que també tinguen un impacte positiu en la societat i el medi ambient”.

La presentació d’este nou compromís de Caixa Ontinyent ha tingut lloc hui en roda de premsa en la qual han intervingut el Cap de Secretària i Obra Social, Vicente Ortiz, el Responsable d’Obra Social i Gerent de la Fundació Caixa Ontinyent, Roberto Sanz, i la Responsable del nou programa de Sostenibilitat d’esta fundació, Ángela Martínez. Un acte en el qual l’Entitat ha presentat, a més, un vídeo divulgatiu que tracta de conscienciar sobre el tema i motivar a l’acció.

El compromís de Caixa Ontinyent

Vicente Ortiz es va referir al fet que la sostenibilitat és una qüestió global que ens afecta a tots i a la qual cadascun pot i deu contribuir amb molt poc esforç, perquè les xicotetes accions, sumades dia a dia, són les que faran que el nostre entorn (social, econòmic i ambiental) oferisca unes o altres condicions de vida. Per això, com a entitat socialment responsable, Caixa Ontinyent reitera el seu compromís amb la societat, amb el medi ambient i, en definitiva, amb el nostre futur.

Per part seua, Roberto Sanz es va referir a la nova línia d’actuació iniciada, que evoluciona i s’adapta a les noves circumstàncies:

– La gestió ambiental se centra en compres i consums responsables, eficiència energètica, tractament de residus, reciclatge i transició cap a una economia més circular.

– El mesurament de la petjada de carboni de l’Entitat permetrà disposar d’elements de reducció i compensació que asseguren la neutralitat de les emissions.

– Les finances sostenibles consistixen a avaluar l’impacte social i econòmic de les inversions, potenciant i afavorint aquelles que siguen més respectuoses amb el medi ambient o incorporen elements de lluita contra el canvi climàtic.

– Els productes específicament qualificats com a sostenibles permetran orientar en eixa línia l’activitat financera de Caixa Ontinyent.

– El nou programa de Sostenibilitat aportarà formació, informació, divulgació i conscienciació.

El nou programa de Sostenibilitat

Per part seua, Angela Martínez va ressaltar les actuacions que el nou programa té o posarà en marxa en les pròximes setmanes:

– Impuls i col·laboració en les actuacions de Caixa Ontinyent orientades a la sostenibilitat.

– Blog i notícies en la web de la Fundació.

– Incorporació de conceptes de sostenibilitat a l’actual programa d’educació financera.

– Elaboració i impartició de cursos, tallers i sessions formatives, presencials i online.

– Incorporació de cursos a l’Aula Virtual que la Fundació disposarà pròximament.

– Convocatòria d’un concurs per a escolars de 1r i 2n d’ESO de la Comunitat Valenciana, en el curs 2024-2025, per a fomentar idees de millora d’aplicació pràctica en els seus propis centres.

Send this to a friend