El PP sol·licita ajudes per al tèxtil
Que permeten un canvi de model en un sector estratègic
El PPCV sol·licita ajudes per al tèxtil que permeten un canvi de model en un sector estratègic. Així ho han anunciat a Ontinyent la presidenta del comité electoral del PP i diputada nacional, Belén Hoyo, el portaveu d’indústria del PP en les Corts, Felipe Carrasco, i el diputat provincial Modest Martínez després de reunir-se amb empresaris de la patronal *Ateval (Associació d’Empresaris del Sector Tèxtil) encapçalada pel seu president José Serna, per a explicar-los les conseqüències de l’aprovació en el Congrés dels Diputats del pla de xoc de suport al sector tèxtil proposat pel PP.
La diputada del PP Belén Hoyo, ha defensat aquesta setmana una Proposició no de Llei relativa a l’elaboració d’un pla de xoc de suport al sector tèxtil i de moda i confecció, que ha sigut aprovada amb el vot favorable de tots els grups parlamentaris en el Congrés.
Hoyo ha assenyalat que “el pla de xoc aprovat conté ajudes que permeten apostar per un canvi de model en el sector, centrant-se en la sostenibilitat i projectes finançats amb fons europeus i amb majors facilitats per a accedir a les línies de finançament. Des del PP no deixarem nu a un sector tan estratègic com el tèxtil. Hui necessita un pla de xoc que done resposta als seus problemes a través del diàleg perquè aquest Govern tanca l’orella davant els problemes i necessitats de la indústria tèxtil”.
Per part seua, el portaveu d’Indústria, Felipe Carrasco, ha assenyalat que, “és un sector que ha patit molt i mereix tot el suport de les institucions, no sols a Madrid sinó també en la Comunitat Valenciana. El Govern de Sánchez i el Consell de Puig han abandonat un sector que necessita ajudes”.
Segons dades facilitades pel PP, durant el passat exercici, les vendes del comerç tèxtil van caure un 41,6% -7.400 milions d’euros- i es van perdre quasi 172.000 ocupacions. En la Comunitat Valenciana hi ha prop de 1.500 empreses dedicades al tèxtil, la majoria de caràcter familiar, amb 22.000 treballadors i que manejava una xifra de negoci de 1.800 milions d’euros, dels quals un 50% són destinats a l’exportació.